Let's Get Outa Hie !

Wednesday, February 01, 2006

P. Leno is back !

Na een - korte - winterslaap komt P. Leno weer aan de oppervlakte. Na het opdoeken van Hund i snor, een Benoit Van Cleemputiaans debacle maar door P. Leno zelf afgedaan als een maneuvre tegen de Oekraïense maffia, was het hoogst twijfelachtig of P. Leno zich nog ooit met een blog zou inlaten.

Maar kijk, de kat - of zeggen we beter de hund ? - kwam weer. Hij kon niet langer wach. P. Leno maakt dus een vernietigende comeback.

RIP Hund i snor, leve Let's Get Outa Hie !

Let's Get Outa Hie begint met een nooit gezien interview : P. Leno interviewt zichzelf.

P. Leno
Dag P. Leno

P. Leno
Hai.

P. Leno
U komt weer aan de oppervlakte na het opdoeken van Hund i snor. Bent u zelf verrast ?

P. Leno
Nee, niet echt.

P. Leno
Volgens Alex Brulov is de reden voor het opdoeken van Hund i snor niet de aanvaring met de Oekraïense maffia, maar wel degelijk de opeenstapeling van Benoit Van Cleemputiaanse debacles die Hund i snor te verwerken kreeg.

P. Leno
Kijk, Alex Brulov en Gravis Mushnik zijn geobsedeerd door debacles. Zij zien debacles waar er geen zijn.

P. Leno
U kan toch niet ontkennen dat de Kerstreveillon, de Sylvesterparty en de Poppoll Benoit Van Cleemputiaanse debacles waren voor Hund i snor ?

P. Leno
Dat ontken ik ook niet. Het debacle van de Poppoll heeft me zwaar ontgoocheld, ja.

P. Leno
Waren de afgelopen weken dan een spreekwoordelijke tocht door de woestijn ?

P. Leno
In zekere zin wel. Maar gelukkig had ik daarbij de beschikking over een kameel van kamelencentrale Ben Mekki. In de woestijn kreeg ik overigens een visioen, het visioen van deze nieuwe blog.

P. Leno
Waarop slaat eigenlijk dat 'Let's get outa hie' ?

P. Leno
Dat is gebaseerd op een oneliner van Hugh Grant in de film Mickey Blue Eyes. Hij moet daar het jargon van de maffia onder de knie krijgen en krijgt daarbij les van zijn toekomstige schoonvader, een maffioso gespeeld door James Caan. Met veel gestuntel krijgt hij een 'get outa hie' over zijn lippen.

Ik heb er let's get outa hie van gemaakt, dat is socialer. Het is empathisch, niet afstotend zoals de maffiosi doen. In zekere zin is het een slang versie van een spreuk van Phil Bosmans : samen gaat het beter dan alleen.

P. Leno
Wij dachten dat 'let's get outa hie' eerder te maken had met het taalgebruik van Don Peit.

P. Leno
Don Peit hanteert geen slang, maar een soort van Shakespeariaans taaltje. Dat heeft hij opgepikt van Al Pacino, zijn grote held uit de film Scarface, die daarna de Shakespearefilm 'Looking for Richard' heeft gemaakt. Onderschat Don Peit niet, dat is een zeer belezen man, én een filmfreak.

P. Leno
Maar waarom moet je precies 'outa hie getten' ?

P. Leno
Dat slaat dan weer op het immer aangaan van nieuwe uitdagingen, en op het spectrum van de wereld. Blijf nooit ergens zitten, verplaats je voortdurend. Be flexible ! Be on the road ! Explore the world ! Explore the universe !

P. Leno
En dat wilt u dus doen met uw volgelingen ?

P. Leno
Hey, hey, volgelingen. Wij zijn geen sekte hé. Wij zijn on a journey, en alwie even wil meelopen op die journey is welkom. Met name de lezers van Let's Get Outa Hie.

P. Leno
Verwacht u ook een mondiaal succes van Let's Get Outa Hie zoals dat van Hund i snor ?

P. Leno
Zonder twijfel. We zullen hetzelfde internationaal profiel hebben, meer zelfs, we beogen zelfs een intergalactisch profiel !

P. Leno
Vreest u niet voor een nieuw Benoit Van Cleemputiaans debacle ?

P. Leno
Nee, je moet je kunnen smijten. Als je verlamd wordt door faalangst geraak je nergens. Just do it !

P. Leno
Hoe zit het met de Hund i snor Squad ? Heb je die terug opgetrommeld voor deze blog ?

P. Leno
Een aantal medewerkers waren zelf reeds met een eigen blog begonnen, waaronder Alex Brulov, Sam Trouvé, Didi Bota en Shlomo Bernstein. Gelijk hadden ze, dat ze niet bij de pakken bleven zitten. Maar ze misten anderzijds de gezellige sfeer van Hund i snor en de teamspirit. Toen ik ze op de hoogte bracht van mijn plannen om een nieuwe blog op te starten, waren ze er als de dioxinekippen bij om terug met mij samen te werken.

P. Leno
Dat siert hen.

P. Leno
Absoluut. Sam Trouvé zal zijn eigen 'Ontmasker de charlatan'-blog wel blijven behouden, maar zal wekelijks verslag uitbrengen van zijn aktiviteiten op Let's Get Outa Hie. Didi Bota behoudt zijn twee blogs, respektievelijk over 'Initials JC' en 'Alliterating Initials'. De links vindt u bovenaan links op deze blog. Didi Bota zal hier ook sporadisch verslag uitbrengen over het reilen en zeilen in de wondere wereld van de initialen, zoals hij dat deed bij Hund i snor.

P. Leno
Zullen alle medewerkers van Hund i snor opnieuw opdraven bij Let's Get Outa Hie ?

P. Leno
Nee. Een aantal rubrieken van Hund i snor zullen nooit meer verschijnen. Het gaat om 'Showbizflash' van Torleif Sigursson, 'My Kingdom for a hund' van Pupi Mastroianni, 'Qu'est-ce qui ce passe dans les Dom Tom' van Pierre-Yves Le Soavec, 'Real gentlemen prefer blonde babes' van Danny Drets, 'Hello Hindustan' met Kapil Krishnaswamy' en nog enkele andere. Ik onderhandel nog met Jakobien Moerkerke en Evelyne Beirens. De overige medewerkers begrijpen mijn beslissing en we gaan in de beste verstandhouding uiteen. Torleif gaat terug naar Ijsland, Pupi naar Italië. Pierre-Yves en Kapil blijven respektievelijk in de Dom Tom en in Mumbai. We voorzien een rubriek 'Gastbijdragen', waar ze misschien ooit nog eens kunnen opdraven.

P. Leno
En hoe zit het met goeroe Vijay Gopalakrishnan ?

P. Leno
Die is uiteraard incontournable !

P. Leno
Gaat u deze blog ook laten sponsoren ?

P. Leno
Uiteraard, noblesse oblige. Alex Brulov, die de blogsponsors van Hund i snor had overgenomen voor 1 symbolische euro, zal die op zijn beurt voor 1 symbolische euro verpatsen aan Let's Get Outa Hie.

P. Leno
Zo te zien bent u er weer helemaal klaar voor. Veel succes met Let's Get Outa Hie !

P. Leno
Dank u. Let's get the ball rolling !

1 Comments:

Blogger chris said...

once i was out, they pull me back in !
(Michael Corleone aka Al Pacino)

11:59 PM  

Post a Comment

<< Home