Let's Get Outa Hie !

Tuesday, April 04, 2006

Benoit Van Cleemputiaanse debacles met Alex Brulov (26) - Kroniek van een aangekondigd debacle (2)

"De blauw-zwarte verankering is mislukt". Aldus Club-voorzitter Michel D'Hooghe.

Toen Jan Ceulemans begin dit seizoen triomfantelijk werd binnengehaald bij FC Brugge moesten we reeds de wenkbrauwen fronsen. Waarom dit overdreven enthousiasme na een seizoen waarin Club onder Trond Sollied kampioen was geworden ? Beter kon toch niet ? Collectieve waanzin.

Sterke Jan, legendarische Clubspeler, allemaal flauwekul. De mythe van de trainer niet dezelfde is als de mythe van de speler. Kijk maar naar Paul Van Himst, monstre sacré, vier gouden schoenen, die ook gefaald heeft als trainer bij de nationale ploeg.

Voor een trainer gelden andere wetten. Koele kikker Marc Degryse, meer een Anderlechtman dan een Bruggeman, had dit beter dan wie ook moeten weten. Het debacle van Ceulemans bij Club is dus minstens evenzeer het debacle van opperwindhaan D'Hooghe en van "sportleider" Degryse.

Nu hebben ze uitgerekend Emilio Ferrera in huis gehaals, een man met reeds een aardig aantal Benoit Van Cleemputiaanse debacles op zijn konto : Lierse, Brussels, La Louvière. Van een toptrainer gesproken. Hij zou echter zeer professioneel zijn. Succes ermee !

0 Comments:

Post a Comment

<< Home