Let's Get Outa Hie !

Monday, February 13, 2006

Benoit Van Cleemputiaanse debacles met Alex Brulov (18) - Sigma

De voorbije weken hebben zo'n drieduizend belastingplichtigen een foute afrekening ontvangen. De debacles bij de fiscus blijven zich dus opstapelen.

Afgelopen maand zijn dan eindelijk de eerste belastingafrekeningen of aanslagbiljetten voor aangiftes in de personenbelasting de deur uit gegaan, en nu blijkt dat er een fout zit in een deel van die afrekeningen. Het gaat om een foute berekening van de forfaitaire beroepskosten.

Intussen blijft de fiscus achterliggen op schema. Gepland was om in januari 450.000 belastingafrekeningen te verzenden, maar dat zijn er uiteindelijk slechts 154.279 geworden.

"Ik weet dat er een fout is geslopen in een fractie van de 150.000 belastingafrekeningen die al zijn vertrokken, maar weet niet juist dewelke'', zegt Birgit Peters, woordvoerster van minister van Financiën Didier Reynders. ,,Alle foute aanslagbiljetten worden rechtgezet.''

Met deze batterij Benoit Van Cleemputiaanse debacles lijkt de situatie op Financiën uitzichtloos. CD&V pleit voor een crisismanager. De enige man die Let's Get Outa Hie in staat acht om dit zinkende schip te redden is onze goeroe Vijay Gopalakrishnan. Maar Vijay heeft het op dit moment te druk met advies aan zijn goede vriend Lakhsmi Mittal, de man van Mittal Steel die een overnamebod op Arcelor heeft gelanceerd.

Is Reynders de kapitein van de Titanic ? Het lijkt er sterk op.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home