Let's Get Outa Hie !

Saturday, February 04, 2006

Da Blog Musik met Shlomo Bernstein (2) - Orquestre Tanguedia


De Orquesta Tanguedia is de 'extended version' van Sexteto Tanguedia, die in 2004 reeds de CD 'Sara verso il mattino' uitbracht.

Twee jaar later heeft het uitgebreide sextet een zo mogelijk nog betere CD uitgebracht, meteen een dubbelCD : 'In bocca al lupo'.

Het concert in de AB toonde een groep Vlaamse muzikanten op internationaal niveau met een passie voor Piazolla en tango. Een groots optreden met als kers op de taart de geweldige
z(w)angeres Tiny Bertels.

Astor Piazolla breidde de van oorsprong volkse tango uit met klassieke - en jazzelementen. Terwijl de man zelf naar het schijnt een geweldige etter was, is zijn muziek bovenaards mooi. En Orquesta Tanguedia speelden alle troeven uit om het jazzy karakter van zijn muziek te exploreren. Resultaat waren strakt gedirigeerde jams van soms een kwartier. Maar toch waren de korte songs met de zwangere zangeres-actrice Tiny Bertels de hoogtepunten van het concert. Songs in het Spaans, Frans, Italiaans, ze doet het allemaal met zo veel gemak, overgave en klasse, dat wie niet weet dat het hier een Vlaamse betreft, ongetwijfeld zou denken aan een Argentijnse sterzangeres.

Gwen Cresens, de leader of the band, is de Vlaamse bescheidenheid zelve. Maar o zo goed ! De man is een artistieke duizendpoot en is nog met diverse andere projecten bezig.

http://www.gwencresens.be

Orquesta Tanguedia zijn grootse ambassadeurs van Piazolla - dat zullen de Argentijnen zelf toegeven - en van de Vlaamse muziekscène. Nee, Bert Anciaux zat niet in de zaal. Hij had anders wel een traantje weggepinkt van ontroering.

Eind vorig jaar kwamen de Walen van Soledad ook al zeer sterk uit de hoek met hun tango-act in de Flagey. Het is duidelijk : tango rulez en Belgique ! Als u de kans ziet om nog ergens een concert van de Orchesta mee te pikken : doen !

0 Comments:

Post a Comment

<< Home