Let's Get Outa Hie !

Saturday, February 04, 2006

Benoit Van Cleemputiaanse debacles met Alex Brulov (1-10) - Recapitulatie

Hieronder een overzicht van de reeks Benoit Van Cleemputiaanse debacles die Alex Brulov reeds op zijn blog gepost had voor de fusie met Let's Get Outa Hie !

(10) Kappa

De handelsrechter in Turnhout heeft roomijsfabrikant Cloturnet uit Merksplas failliet verklaard. De zaakvoerder is Bert Janssens (54), de zoon van IJsboerke-stichter Staf. Zeven werknemers verliezen hun job. Acht jaar nadat de fabrieken van IJsboerke in Tielen verkocht werden, heeft ook Bert Janssens de handdoek moeten werpen. Zijn roomijsbedrijf was niet meer rendabel wegens concurrentie uit het buitenland, en in het bijzonder uit Turkije.

Toen stamvader Staf in 1996 overleed, werd Ijsboerke verkocht. In maart 2001 richtte Bert Janssens in Merksplas het ijsbedrijfje Scoopers Ice Cream op. "Uit respect voor mijn vader'', bekende Janssens junior. Een haastige overname van een Nederlands ijsbedrijf nekte in december 2003 Scoopers Ice. De firma ging failliet, maar Bert Janssens zette door met Cloturnet. Precies twee jaar later wordt Cloturnet clôturé; het tweede Benoit Van Cleemputiaans debacle voor Janssens in twee jaar tijd.

(9) Jota

Een onhandige bezoeker heeft drie vazen van de Qing-dynastie gebroken in een museum in Cambridge nadat hij met zijn voeten verstrikt raakte in zijn veters. Het museum wil de scherven van de dure vazen alsnog lijmen. Het incident vond afgelopen week plaats in het Fitzwilliam Museum in Cambridge.

Een bezoeker verloor zijn evenwicht en viel tussen drie Chinese vazen die dateren uit het eind van de XVIIde en het begin van de XVIIIste eeuw. Op de foto, die door een andere bezoeker vanop de trap werd genomen, ziet men duidelijk de schuldige. Volgens sommige bronnen gaat het om Mister Bean, andere bronnen spreken van Benoit Van Cleemput himself.


(8) Thèta

Voetbalclub Chelsea maakte een weinig benijdenswaardig record bekend. In 2005 leed de Londense topclub van Abramovich liefst 204 miljoen euro verlies. Dat is een pak meer dan de budgetten van alle Belgische eerste- en tweedeklassers samen, en is van de orde van grootte van het Bernie Ecclestone-debacle van de Walen, dat wel gespreid was over zes jaar.

Nooit deed een voetbalclub slechter dan Chelsea. Multimiljardair Abramovich gebaart echter van krommen haas. Hij is zo rijk als de Kaspische zee diep is. De Engelse kampioen gaf vorig jaar 159 miljoen euro uit aan lonen en 147 miljoen aan nieuwe spelers.

(7) Eta

We kunnen natuurlijk niet naast de Benoit Van Cleemputiaanse debacles kijken van "onze tennismeisjes" in Melbourne. Zowel Kim Clijsters als Justine Henin moesten gekwetst of uitgeput de handdoek in de ring gooien, respectievelijk in halve finale en in de finale. JuJu had geen jus meer. Ook haar echtgenoot, Monsieur Nul, zat er zoals gewoonlijk volstrekt machteloos en nutteloos bij. Met als gevolg dat manwijf Mauresmo de Slam binnenhaalt op de Australian Open.

(6) Zèta

Germinal Beerschot - Anderslecht : 2 - 0. Koop, spreken we elkaar nog aan het eind van het seizoen of gooi je nu al de handdoek in de ring ? Jammer voor jou dat Anderlecht werd genekt door een collega JC : Jurgen Cavens.

Ik raad Michel Verschueren ten stelligste aan Benoit Van Cleemput voortaan te weren uit de Saint-Guidon. Het is maar een hint.

(5) Epsilon

Joey, de spin-off van Friends, met Matt Leblanc in de titelrol, is van de buis gehaald in Groot-Brittannië. De tegenvallende kijkcijfers waren onverbiddellijk. De Britse zender Five betaalde per aflevering 500.000 pond ( ongeveer 727.000 euro), maar miljoenen kijkers haakten de afgelopen weken af. Joey flopte ook al in de Verenigde Staten. De cast van Joey bestaat uit Paulo Costanzo, Matt Leblanc en Drea de Matteo.

(4) Delta

De Saint-Guidon, het "zaken"restaurant van RSC Anderlecht waar Benoit Van Cleemput weleens gesignaleerd wordt, heeft zijn Michelinster verloren. Een debacle voor manager Michel Verschueren. Een teken aan de wand voor het slabakkende Anderlecht ?

Verschueren, vechtlustig als steeds, wil er alles aan doen om de ster terug te winnen. Misschien moet hij wat tips vragen aan Benoit Van Cleemput himself.

(3) Gamma

Uitgever Audax heeft beslist om niet meer te investeren in Deng. Het blad, dat in 2003 werd opgericht door Danny Ilegems, telt momenteel naar verluidt een reële verkoop van 15.000 exemplaren maar is nog niet winstgevend.

Dit is reeds het tweede Benoit Van Cleemputiaans debacle voor Danny Ilegems, die eerder ook al tekende voor het debacle van de voorloper van Deng, MaoMagazine.

(2) Beta

Minister van Begroting Freya Van den Bossche tekende een document waarbij de regering voor 31 maart 100 miljoen euro moet terugbetalen aan de petroleumsector. Vinden ze dat geld niet, dan mag de sector de brandstofprijs met 0,65 eurocent per liter optrekken.

Van den Bossche gebaarde eerst van krommen haas, maar nu blijkt zwart op wit dat Van den Bossche gewoon loog. Van den Bossche is dus door Sam Trouvé ontmaskerd als een charlatan en ze heeft een niet onaardig debacle van 100 miljoen euro achter haar naam. Nog 100 miljoen euro extra, en dan evenaart ze het Ecclestone-debacle van de Walen.

(1) Alfa

(1) Hund i snor, de blog van P. Leno, houdt het voor bekeken. Volgens P. Leno zelf een maneuver tegen de Oekraiënse maffia, in werkelijkheid is P. Leno een loser en is het einde van Hund i snor te wijten aan een opeenvolging van Benoit Van Cleemputiaanse debacles.

(2) Blauwe Rik Daems rotzooit met rood, maakt een paarse baby en slaat groen uit. Typisch voor een schilder. Wij wensen hem veel Benoit Van Cleemputiaanse debacles in zijn nieuwe woonplaats Herent. Foto's van de villa ginder volgen nog.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home