Let's Get Outa Hie !

Tuesday, February 14, 2006

Benoit Van Cleemputiaanse debacles met Alex Brulov (19) - Tau

De Amerikaanse overheid is in de dagen voor en na de orkaan Katrina zwaar tekort geschoten op verscheidene niveaus, van president George W. Bush tot de instantie voor rampbestrijding Fema. No surprise here ! In totaal noteerde een Amerikaanse parlementaire commissie maar liefst 90 zware fouten en nalatigheden die leidden tot het debacle.

De conclusies van het rapport van het House of Representatives zijn vernietigend. De overheid heeft niets geleerd uit de aanslagen van 11 september. De getroffen maatregelen waren niet in verhouding tot de waarschuwingen in de aanloop naar de doortocht van Katrina. Too little, too late. Ook de trage en gebrekkige hulpverlening en het gebrek aan communicatie worden aan de kaak gesteld.

Het rapport is vooral bijzonder hard voor Michael Chertoff, de minister van Binnenlandse Veiligheid. Hij heeft de gebeurtenissen vanop afstand gevolgd en het noodprogramma van de regering "te laat, niet efficiënt en soms gewoon niet" uitgevoerd. Het sturen van troepen, uitrusting en levensmiddelen liep dagen vertraging op.

Ook W heeft volgens het rapport een dikke vinger in het debacle. Hij heeft zijn macht niet gebruikt om de noodmaatregelen sneller door te voeren en de bureaucratische hinderpalen uit de weg te ruimen. De overheid heeft de ernst van de situatie onvoldoende ingeschat.

Het Witte Huis gebaart van krommen haas en gaat niet akkoord met de beschuldigingen tegen Bush, aldus woordvoerder Patrick Duffy. Is dit overigens dezelfde Patrick Duffy die Bobby in Dallas speelde en die de Man van Atlantis belichaamde ? Niet onbelangrijk, want de Man van Atlantis had als ervaringsdeskundige W moeten waarschuwen voor de ware catastrofale gevolgen van de overstroming van New Orleans. We belden Patrick Duffy zelf, maar Duffy gebaart van krommen haas.

Michael Chertoff van zijn kant gebaart eveneens van krommen haas en legt de schuld bij de toenmalige baas van Fema, Michael Brown. Brown - hoeft het te verbazen - gebaart van zijn kant ook van krommen haas en legt de schuld bij de overheid, die volgens hem te zeer gefixeerd was op de strijd tegen het terrorisme.

1 Comments:

Blogger Shamrockske said...

welk zijn de 90 vauten. tis makkelijk cijfers roepen maar waar is het harde bewijs?

5:27 AM  

Post a Comment

<< Home